Een dag zonneschijn is uiteraard fijn en daar geniet u ten volle van. Soms kan het invallende zonlicht in huis te fel of te warm zijn. In plaats van rolluiken wordt er steeds vaker gekozen voor zonwerend glas om de warmte van de zon tegen te houden. Zonwerend glas laat minder warmte binnen en is zowel populair bij ondernemers als particulieren. Wij van Loodomglas.nl zijn u niet alleen bij glas-in-lood of glasherstel van dienst, vandaag gaan we dieper in op deze zonwerende glassoort.
Hoe werkt zonwerend glas en hoe wordt het toegepast?
De meest voorkomende plaatsen waar gebruik wordt gemaakt van zonwerend glas zijn kantoorgebouwen. Dit soort gebouwen zijn veelal uit glas opgetrokken en vangen op warme dagen veel extra warmte op door het invallende zonlicht. Waar in de koude wintermaanden wat extra warmte aangenaam is, is dat in de zomer helaas niet het geval. Naast kantoorgebouwen wordt zonwerend glas meer en meer toegepast in normale woningen en appartementen. U hoeft dan geen zonwering aan te schaffen, investeren in zonwerend glas is op meerdere manieren interessant. Het glas werkt op meerdere niveaus. Het zonlicht zelf wordt wel doorgelaten waardoor u binnenshuis voldoende licht heeft terwijl de warmte wordt geweerd. De lucht die tussen de twee aparte glasplaten zit geeft uw woning bovendien meer isolatie. U kunt er vanuit gaan dat ongeveer de helft van de warmte door zonwerend glas wordt tegengehouden. Een ander bijkomend voordeel van zonwerend glas is de verlaging van uw maandelijkse energienota. De isolerende werking van het glas zorgt ervoor dat u bij kouder weer minder moet stoken en daardoor een lager energieverbruik heeft.
Prijzen en mogelijkheden zonwerend glas
Alvorens u besluit om te investeren in zonwerend glas is het praktisch om te weten hoeveel de kosten bedragen. Zonwerend glas kan onderverdeeld worden in diverse categorieën, die afhankelijk zijn van de mate waarop de energie door het glas wordt opgenomen. Glas met een hoge opname capaciteit zal duurder zijn in aanschaf dan zonwerend glas met een lagere capaciteit. Zonwerend glas is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 70 à € 75 per vierkante meter en kan geheel op maat en wens gemaakt worden. Buiten de kosten van het zonwerende glas zelf dient u ook rekening te houden met de kosten voor het plaatsen van het glas. Het is mogelijk om op maat gemaakte ramen zelf te plaatsen, maar u kunt dit uiteraard ook uitbesteden aan een professionele glaszetter. Prijzen vergelijken loont zeker de moeite ook als u niet zeker weet of u zelf gaat klussen of een vakman in wilt huren. Via de website van glaszetter Gjandeweg.nl komt u direct in contact met een erkende glashandel. Het bedrijf heeft ruime ervaring in alles wat met glas te maken heeft. Niet voor niets is Gjandeweg.nl uitgegroeid tot een landelijke speler van formaat. Neem via de bovenstaande link een kijkje op hun website.