glasherstel

Glasherstel

Er zijn vele soorten glas en voor elke glassoort is weer een andere manier van herstel. Wij vertellen u iets over verschillende soorten glas en over het herstel er van. Heeft u gebroken glas? Laat dit herstellen door onze glasspecialist Lunzen uit Utrecht.

Glas in lood

Glas in lood bestaat uit stukken glas aan elkaar gemaakt door middel van lood. Het voordeel van glas in lood is dat het gemakkelijk te herstellen is. Het glas kan gelijmd worden, maar het kan ook verwijderd worden en vervangen worden. Omdat glas in lood uit allerlei verschillende stukjes bestaat, hoeft niet het hele glas vernieuwt worden, maar alleen het kleine stukje wat vervangen moet worden. De kosten die glas in lood herstel met zich meeneemt vallen dus erg mee!

Dubbel glas

Dubbel glas is glas dat bestaat uit minimaal twee lagen glas die met een bepaalde afstand ertussen met elkaar zijn verbonden. Dubbel wordt ook wel HR glas genoemd. HR++ is dubbel glas met twee lagen en HR+++ bestaat uit drie lagen glas. Dubbel glas is goed geschikt als u goede isolatie wilt hebben. Ook brengt het een extra stukje veiligheid mee. Doordat het glas uit een dubbele of driedubbele laag bestaat, is het voor inbrekers moeilijker om binnen te dringen. Het kan voorkomen dat er een lek ontstaat in dubbel glas en er vocht in komt. Voorkomt dit in de eerste 10 jaar na de aankoop, dan is de kans groot de schade binnen de fabrieksgarantie past!

Enkel glas

Enkel glas, ook wel float glas genoemd is toch wel de meest voorkomende glas soort. Toch is het niet aan te raden om voor enkel glas te kiezen als u een ruit laat vervangen. Dit omdat het niet goed isoleert en makkelijk kapot te vernielen is. Kiest u er wel voor om enkel glas te nemen, kies dan voor goede raambekleding. Zo zal u toch de warmte goed binnenhouden en minder kosten kwijt zijn aan de verwarming van uw huis.

Figuurglas

Figuurglas is glas met, de naam zegt het al, een figuur erin. Figuurglas is verkrijgbaar in veel diverse vormen. Vaak wordt figuurglas gebruikt in ruimtes als badkamers of gewoon als decoratie. Dit omdat het glas vaak niet doorzichtig is, maar wel licht doorlaat. Figuurglas is gemaakt van een enkele laag glas, maar enkele soorten zijn te gebruiken als veiligheidsglas. Dit zorgt ervoor dat het glas voor veel meer plaatsen beschikbaar is.